Over van der weide

Kom hier meer te weten over ons verhaal. 

Ons verhaal

Het begon allemaal bij mijn vader. Hij was in de jaren ’60 meubelstoffeerder en woningstoffeerder bij verschillende bedrijven in de Noordoostpolder en omstreken o.a. bij het vroegere ´Van Schoot´ in Marknesse, het huidige ´Marco Marknesse´ en bij ´Zaaijer´, toen gevestigd aan de zuiderkade in Emmeloord. Ook was hij nog enige tijd werkzaam bij ‘Stuurop’ te Kampen.

Er was echter te weinig zicht op een vaste baan en het werd tijd voor vastigheid. Zo kon hij aan het werk bij de P.T.T. Het stofferen liet hij echter niet los, in de schuur achter het huis werden vele meubelen van familie en vrienden voorzien van een nieuw stofje. Dit was dan ook mijn kennismaking met het vak. Zodra ik oud en handig genoeg was mocht ik helpen met ‘slopen’ dat wil zeggen het verwijderen van de oude stof en vulling. Op deze manier leerde ik hoe een meubel in elkaar zit en gestoffeerd is, met mijn vader als eerste leermeester. De liefde voor het vak was geboren.

Studieloopbaan

Toch koos ik na de MAVO voor de MBO opleiding, mode en kleding. Het beroep van etaleur sprak mij wel aan, lekker creatief. De opleiding bracht echter niet wat ik verwachtte en ben ik overgestapt naar oriënteren en schakelen. Hier kon ik stages lopen bij diverse bedrijven om zo mijn vervolgopleiding te kiezen. Bij het 1e bedrijf was het direct raak. Jansen woningtextiel in Genemuiden, een woning-inrichtingszaak met een eigen meubelstoffeerderij.

Ik voelde mij als een vis in het water, dit was het voor mij. Ik heb dan ook geen andere stages gevolgd. Dit kwam vooral door dhr. Rieks Hendriks, mijn 2e leermeester, die mijn enthousiasme herkende en het vak heel goed kon overbrengen. De keuze was gemaakt.

De vervolgopleiding werd het leerlingwezen. De opleiding meubelstofferen bij het R.O.C. Overgelder in Deventer. Één dag in de week naar school en vier dagen aan het werk in een meubelstoffeerderij, de enige en beste manier om het vak te leren. Het liefst zou ik dat doen bij Jansen Woningtextiel, die had op dat moment niet voldoende werk om mij aan te nemen. Gelukkig kon ik terecht bij Heyman B.V. stoffeerspecialisten in Zwolle. Daar heb ik het vak, in combinatie met de opleiding in Deventer geleerd en mijn diploma gehaald. Na vier jaar deed zich de kans voor om te gaan werken op Curacao. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken, stofferen, of zoals het daar heet: furamentu di stul op een tropisch eiland, geweldig! Achteraf iets te impulsief want mijn werkgever daar hield zich niet echt aan de gemaakte afspraken. Spijt heb ik niet want al met al was het een geweldige ervaring.

Toen begon het werk

Terug in Nederland, op zoek naar werk, bleek er een vacature te zijn bij mijn oude stageadres in Genemuiden. Mooier kon niet, weer terug naar Jansen Woningtextiel. Na vier jaar werken in Genemuiden hield het daar helaas op. Het bedrijf verkeerde in zwaar weer en moest noodgedwongen inkrimpen. Jammer genoeg ten koste van ondergetekende. Op dat moment was er geen baan te vinden in het meubelstofferen, dus dan maar iets heel anders.

Ik kon aan de slag bij Het Goed, een kringloop bedrijf in Emmeloord. Totaal ander werk maar heel leuk om te doen. Zoals dat nu eenmaal gaat met stoffeerders, bleef ik, net als mijn vader, bijklussen in de schuur achter het huis. Na ruim vier jaar bij Het Goed, deed zich de kans voor om een stoffeerderij over te nemen in Emmeloord. Dit liep om verschillende redenen mis maar ik had de smaak te pakken en ben toen, in overleg met Het Goed, parttime begonnen met Van Der Weide Meubelstoffering. Eerst twee dagen in de week, toen drie en na één jaar had ik al zoveel opdrachten dat ik kon stoppen bij Het Goed.

Onze onderneming 

Inmiddels al vijftien jaar zelfstandig ondernemer in de Noordoostpolder, Flevoland. Samen met mijn vrouw, Baukje, runnen wij nu een mooie, groeiende en vernieuwende meubelstoffeerderij. Eerlijk gezegd wil ik nooit meer anders. Het is een prachtig en zeer veelzijdig vak, waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan.

Wie weet tot ziens aan de Ondernemersweg 25 C te Emmeloord.

Eddie en Baukje van der Weide.

Neem contact op

Interesse in meubelstoffering? Bel ons op:
06 - 427 081 68

Direct naar

agsdix-smt2-keyboard-arrow-right
agsdix-smt2-keyboard-arrow-right
agsdix-smt2-keyboard-arrow-right